AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Наше здоров’я » Простуду здолаємо за допомогою продуктів бджільництва


Простуду здолаємо за допомогою продуктів бджільництва


медЗ настанням холодів ми частіше хворіємо на гострі вірусні інфекції. А лікуємося і народними, і аптечними ліками. Дехто, втомившись від тривалого нездужання, на свій розсуд починає приймати антибіотики, не замислюючись, що цим може серйозно собі нашкодити.

 

Мед - дорогоцінний скарб

Мед використовують при патологічних процесах у верхніх дихальних шляхах і легенях, туберкульозі легенів, хворобах нирок і сечового міхура, захворювання органів травлення, печінки й підшлункової залози. Він допомагає при серцевих захворюваннях та неврозі.

Вживання меду по 50 г на день протягом 1-2 місяців сприяє поліпшенню загального стану організму, нормалізації складу крові, підвищенню вмісту гемоглобіну, тонізує серцево-судинну систему, відновлює сили, підвищує імунітет.

Мед також надзвичайно корисний дітям. Його дають по 1 чайній ложці тричі на день (дітям віком до трьох років дозу треба зменшити). Це сприяє росту та розвитку дитячого орзанізму.

Мед володіє безліччю властивостей, але сьогодні зупинимося на застуді.

Під час захворювання на грип чи гострі вірусні інфекції мед є універсальним засобом: його приймають як у чистому вигляді, так і з теплим молоком (1 ст. л. меду на склянку молока), соком лимона (сік одного лимона на 100 г меду).

При туберкульозі легенів мед приймають з молоком або внутрішнім свинячим жиром (здором) як загальнозміцнюючий засіб. А ще – з собачим, борсучим, ведмежим жирами.

Під час грипу корисно вживати медово-часникову кашку (співвідношення компонентів 1:1): по 1 ч. л. перед сном, запиваючи теплою перекипяченою водою.

При гострих і хронічних захворюваннях верхніх дихальних шляхів і легенів мед приймають не лише всередину. Призначають також аерозольні та парові інгаляції, полоскання горла розчином води з медом (1 ст. л. меду на склянку води) і аплікації на уражені ділянки.

В якості імуностимулюючого засобу, що нормалізує роботу дихальних шляхів, позитивно зарекомендував себе комбінований фіто- та апіпрепарат: суміш 20% спиртового екстракту радіоли рожевої (золотого кореня) з 20% спиртовою настоянкою прополісу. Для цього змішують у рівних пропорціях 20% спировий екстракт радіоли рожевої з 20% спировою настоянкою прополісу та приймають усередину протягом трьох тижнів по 10 крапель у невеликій кількості води 2-3 рази на день за 20-30 хв. до вживання їжі. Після двотижневої перерви курс прийому цього засобу можна повторити. Особливо корисний він людям, які схильні до повторних випадків ГРВІ та захворювань на грип і ангіну, а також жителям великих промислових регіонів, де у населення суттєво знижений імунітет.

 

Забрус - ліки, які готують бджоли

У народній медицині особливо цінується використання такого продукту бджільництва як забрус. Запечатуючи стільники з медом, бджоли виділяють з воскових і слинних залоз прополіс, квітковий пилок, а за даними деяких дослідників, і бджолину отруту. Саме ця суміш - смужка верхніх кришечок запечатаних медових стільників - і називається забрусом.

Для підвищення імунітету, профілактики застудних захворювань і грипу радимо жувати забрус із додаванням меду по 1 ст. ложці 4 рази на день протягом 3-4 тижнів. Завважте, що у забрусі міститься ліцозиму (фермент антибактеріальний) у 20 разів більше, ніж у сотовому меді та у 140 разів більше, ніж у звичайному відкачаному.

 

Квітковий пилок і перга

Вони також володіють значною імуномоделюючою активністю. До складу цих бджолиних продуктів входять амінокислоти, каротиноїди, ензими, вітаміни, фітогормони та антиоксиданти.

З профілактичною метою дорослим слід вживати по 2 г на день перги або по 1 ч. л квіткового пилку з додаванням 2-3 ч. л меду. Цю суміш потрібно ретельно розсмоктувати у роті протягом 15-20 хв., а потім ковтати, не запиваючи водою. Профілактичний курс вживання (пилку або перги) - 30-40 днів поспіль. Потім роблять перерву на місяць та знову повторюють курс прийому.

Наостанок поділюся дієвим засобом для профілактики та лікування грипу: взяти по 1 ст. л меду, шипшини, смородини та малини, залити все 0,5 л окропу. Увага: мед слід додавати, коли настій охолоне, тому що окріп руйнує його поживні речовини. Вживайте тричі на день.

Будьте здорові!

Марія ШОТІКА

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування