AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Агро новини 2017 » Про членів фермерській родини, страхування й торгівлю м’ясом та молоком на ринках


Про членів фермерській родини, страхування й торгівлю м’ясом та молоком на ринках

    Три законопроекти, запропоновані Комітетом з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України, розглянуті на пленарному засіданні вищого законодавчого органу нашої держави. Зокрема, це проекти законів «Про доповнення статті 3 Закону України "Про фермерське господарство», «Про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою», "Про внесення змін до статті 35 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" щодо права реалізації селянами власної сільськогосподарської продукції". 
    Доповнення до ст. 3 до Закону «Про фермерське господарство» прийняте в цілому й уточнює перелік родичів, що мають право бути членами господарства. Ініційований профільним комітетом проект Закону «Про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою», що прийнято в першому читанні, як нам повідомили в секретаріаті комітету, розроблявся з урахуванням досвіду світових лідерів сільськогосподарського виробництва, зокрема, Канади. Законопроектом передбачено індивідуальний підхід до страхування окремо кожної культури, зважаючи на доцільність її вирощування, умови регіону, на якість ґрунту тощо. Документ має зацікавити страхові компанії, активніше залучатися до страхування ризиків виробництва продукції АПК. Разом із тим, прописується дієвий механізм контролю за тим, як страховики виконуватимуть свої зобов’язання, щоби сільгоспвиробника не ошукали. Відтак, у разі настання страхового випадку аграрії мають отримати в повному обсязі всі кошти, що передбачені договором страхування. Щодо розмірів страхового внеску, то половину його сплачуватиме держава з бюджету. 
    Внесенням змін до статті 35 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" щодо права реалізації селянами власної сільськогосподарської продукції", прийним парламентарями в цілому, передбачено подовжити право реалізації селянами на ринках власної сільськогосподарської продукції, зокрема м’ясної та молочної, до 1 січня 2015 року.
Петро Швидкий

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування