AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Агро новини 2017 » В Україні запасли зерна майже вдвічі більше, ніж минулого року


В Україні запасли зерна майже вдвічі більше, ніж минулого року

Запаси зерна в аграрних підприємствах України (крім малих) і підприємствах, що займаються його зберіганням та переробкою, до 1 листопада становлять 27,3 мільйона тонн, що на 44% більше в порівнянні з аналогічною датою 2010 року. Про це повідомляє Держкомстат. Згідно з даними, запаси пшениці становлять 12,4 млн. тонн, ячменю - 3 млн. тонн, кукурудзи - 10,2 млн. тонн, жита - 0,3 млн. тонн.

Безпосередньо в аграрних підприємств запаси зерна становлять 14,1 млн. тонн, що на 39% більше показника у 2010 році, у тому числі пшениці - 6,3 млн. тонн, ячменю - 2 млн. тонн, кукурудзи - 4,4 млн. тонн, жита - 0,2 млн. тонн.

За даними Держстату, запаси насіння соняшника станолвлять 6 мільйонів тонн, що на 6% більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Безпосередньо в агропідприємствах зберігається 3 млн. тонн (на 46% більше, ніж роком раніше), а на підприємствах, що здійснюють їх переробку та зберігання, - 3 млн. тонн (на 16% менше).

Внутрішнє споживання зерна в Україні оцінюється приблизно в 26 млн. тонн на рік.

Згідно з уточненими даними регіонів, очікуване виробництво зернових культур врожаю 2011 року становитиме близько 54 мільйонів тонн.

Джерело  - vidomosti-ua.com

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування