AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Агро новини 2017 » Мінагропрод розпочав підготовку до пересівання озимих


Мінагропрод розпочав підготовку до пересівання озимих

Міністерство аграрної політики і продовольства України розпочало підготовку до можливого пересівання частини озимих культур навесні. За попередніми прогнозами відомства, 1,5 млн. га озимих доведеться пересівати, але зробити остаточні висновки можна буде тільки навесні. Фахівці здійснюють постійний моніторинг стану посівів озимих і оцінюють можливі ризики.

Нині несприятлива ситуація склалася в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській і Запорізькій областях, де через відсутність опадів продовжується ґрунтова засуха. Обстеження посівів озимих зернових культур показало, що сходи одержано на 71% посівних площ, з них у задовільному стані перебуває 69,2%, а в слабкому - 30,8%. До таких наслідків призвела посушлива погода в листопаді, що уповільнює ростові процеси.

На особливий контроль Міністерства взято забезпечення сільгосппідприємств високоякісним насінням, а також паливом за пониженими цінами. Також вирішується питання про збільшення внесення добрив у ґрунт.

За словами директора департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства України Сергія Кваші, збитки аграріїв через неврожай озимих наступного року можуть становити 2 млрд. грн.

(За матеріалами УНІАН)

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування