AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Рослинництво » Таємниці зберігання винограду


Таємниці зберігання винограду


На початку осені достигає виноград. Грона для зберігання найкраще знімати за 5-6 днів до зрілості (тоді припиняється накопичення цукру та знижується кислотність).

Збирайте виноград лише погожого дня, при відсутності роси, адже мокрі ягоди швидко вражаються гниллю. Також не варто братися за цю справу у полуденну спеку, коли через шкірочку посилено випаровується волога.

Плоди також потребують обережного поводження. Зокрема, не слід пошкоджувати восковий наліт. Тому зривання варто проводити у бавовняних рукавичках.

Ніжку перерізують секатором чи ножицями, уникаючи різкого струшування чи дотику до ягід. І лише великі грона підтримують долонею знизу.

Заготовлену продукцію не залишайте на сонці, забирайте її під навіс. Водночас вибраковуйте гнилі плоди, які можуть бути джерелом хвороб.

Зберігають виноград укладеним одним шаром у дерев'яні ящики. Згадану тару заносять до сухого провітрюваного приміщення з температурою +2-8ºС та відносною вологістю 70-80%.

Щоб до весни виноград залишався свіжим і смачним, можна його обробити.

Слід опустити виноград на 15 хв. у теплу (+35ºС) воду, потім рівно на 5 секунд занурити у окріп, тоді відразу ж у холодну воду. Охолоджений виноград викласти на чисте полотно і просушити. Після цього засипати тирсою й поставити в сухе прохолодне місце.

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування