AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Сільський туризм - один потужних шляхів розвитку економічної діяльності у сільській місцевості



Міністерство аграрної політики та продовольства України зацікавлене у диверсифікації економічної діяльності у сільській місцевості, одним із видів якої є сільський туризм. Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики з питань фермерства та розвитку сільських територій Віктор Шеремета під час робочої зустрічі з представниками громадської організації «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», інформує прес-служба відомтсва.

«Світова практика свідчить, що для багатьох країн такий вид діяльності як сільський туризм не відокремлений від аграрного виробництва та є одним з механізмів сільського розвитку. Володіючи значним туристично-рекреаційним потенціалом, комплексом історико-культурних та архітектурних пам’яток та природно-кліматичними ресурсами, Україна має всі можливості стати одним з провідних європейських туристичних центрів», - відмітив Віктор Шеремета.

У ході зустрічі було вирішено створити спільний майданчик для генерування нових ідей, дискусій та обміну досвідом між міністерством, представниками громадськості та виробниками сільгосппродукції з метою розвитку сільських територій. Зокрема, під час подальших зустрічей будуть напрацьовуватись шляхи для посилення мотивації сільських громад у розбудові соціальної інфраструктури, створенні нових робочих місць шляхом забезпечення сприятливих законодавчих умов для зростання кількості агроосель, які надають населенню послуги у сфері сільського зеленого туризму.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування