AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Черкащині відбувся інтерактивний Агрофорум 2017 з питань ефективного внесення добрив та шляхів і методів покращання показників врожайності



14-15 грудня в містах Золотоноша та Черкаси пройшов інтерактивний Агрофорум 2017 «Методи покращання якісних та кількісних показників врожайності», на якому компанія Apis Holding презентувала власний досвід та кращі європейські практики з визначено питання. Захід відбувся за підтримки Управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА. Партнерами виступили Інститут охорони грунтів (Черкаська філія) та ННЦ «ІГА ім. О.Н. Соколовського».

За два дні форуму прийняли участь: команда ТОВ «Apis Holding» Ірина та Валерія Ващенко, Анна Грибенко, Антон Черніков, Микола Костенко; з міста Харкова представник ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського», кандидат географічних наук Максим Солоха; директор Черкаської філії ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» Юрій Кривда; директор ТОВ «Українські гумати» Дмитро Глубокий, начальник управління агропромислового розвитку Золотоніської райдержадміністрації Петро Бобков разом із своїм заступником – начальником відділу начальник відділу маркетингу продукції рослинництва Володимиром Пибиванцем; головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Чорнобаївської райдержадміністрації Олег Дріжчаний; фахівці з провідних господарств Золотоніщини (ПСП «Плешкані», СТОВ «Нива», СТОВ «Пальміравідгодівля», СТОВ «Богданівське», ПП «Агротехгрупа», СТОВ «Прогрес» та інші) та Чорнобаївщини (СТОВ «Агро Ко», ПСП «Нива», СТОВ «Лан»), а також спеціалісти з інших господарств Черкащини.

Загалом більше 100 осіб прийняли учать у дводенному Агрофорумі.

На початку обговорення визначених питань, регіональний менеджер ТОВ «Apis Holding» Анна Грибенко презентувала присутнім цікавинку від компанії – програму «АгроДрузі», що спрямована на плідну і довгострокову співпрацю з партнерами та дає можливість придбати вигідно продукцію та отримати за це приємні бонуси.

Обговорення питань, визначених тематикою зустрічі було розділено на декілька частин.

Ситуацію з аналізом грунтів та інноваційними підходами в Україні висвітлив Максим Солоха з ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського», а вже про агрохімічний стан грунтів Черкащини детально розповів директор Черкаської філії ДУ «Інститут охорони ґрунтів України» Юрій Кривда.

Про недооцінені елементи живлення, а також про симптоми і наслідки їх нестачі у грунті докладно роз’яснив Микола Костенко, головний спеціаліст із живлення рослин ТОВ «Apis Holding».

Разом з тим, окремим блоком Микола Костенко розповів про доцільність вапнування, різновиди вапняних добрив та практичний досвід їх використання фермерськими господарствами.

Директор ТОВ «Українські гумати» Дмитро Глубокий надав учасникам форуму рекомендації та поради в сучасному землеробстві.

У свою чергу, керівник відділу ApisLab Антон Черніков розповів присутнім як обирати компанію-постачальника добрив та надав 7 корисних порад, щоб не помилитися.

Крім питань, які були визначені програмою агрофоруму, учасники жваво обговорювали проблематику у питаннях:

- доцільності своєчасного аналізу грунтів;

- важливості дотримання сівозміни;

- необхідності використання не тільки хімічних сполук, а й органічних добрив;

- зрошення грунтів;

- важливості підживлення не тільки грунту, а й рослин макроелементами;

- необхідності мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

 

Палкі дискусії та обговорення тривали не тільки під час виступу спікерів, а й на кава-брейках.

Всі учасники заходу змогли отримати кваліфіковані поради та консультації, а також дізналися про сучасні тенденції та інновації у визначенні кількісних та якісних показників врожайності.

Про те, що Агрофорум став корисним для аграріїв підтвердило те, що вже наприкінці заходу учасники відразу активували 49 карток за програмою «АгроДрузі» та 21 господарство виявило бажання зробити у себе демо-поле за новими технологіями.

Завершуючи зустріч, ініціатори Агрофоруму подякували всім учасникам, відзначили дипломами своїх партнерів, розіграли цінні призи та кожному вручили подарунки від Apis.

 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування