AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Черкащині офіційно запрацювала інноваційна програма агрострахування



Сьогодні в Управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації під час прес-конференції, присвяченої питанням покращання доступу до фінансових продуктів, було оголошено про офіційний запуск в Черкаській області інноваційної комплексної програми страхування для агробізнесу “Ваш Урожай – Наша турбота”.

У прес-конференції прийняли учать:

Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка; координатор напрямку агрострахування проекту Міжнародної Фінансової корпорації (IFC) “Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії” Андрій Заріпов; керівник групи з розвитку бізнесу Syngenta в Україні Хелен Феірлемб; заступник начальника управління методології МСБ департаменту розвитку продуктів для МСБ CREDIT AGRICOLE Анастасія Лазаренко; директор Черкаської регіональної дирекції СК "АХА Страхування" Олександр Дишлюк; фінансовий директор СТОВ “АгроКо” Олександр Хижняк.

У заході також взяли учать: заступник начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Точений, координатор інформаційних кампаній проекту Міжнародної Фінансової корпорації (IFC) “Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії” Олена Гливинська; менеджер ТОВ “AGRO ARENA” Віталій Соломаха,  головний спеціаліст відділу з продажів кредитів МСБ ЦВ ПАТ “CREDIT AGRICOLE” в м. Черкаси Юлія Бойко, фахівці управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та представники засобів масової інформації.

Під час засідання координатор напрямку агрострахування Андрій Заріпов повідомив учасників про те, IFC розроблено інноваційну комплексну програму страхування пшениці та кукурудзи для сільгоспвиробників “Ваш урожай – Наша турбота” та оголосив офіційний старт роботи програми на Черкащині.

Зазначена програма IFC, яка була розроблена спільно з компаніями-партнерами - IFC, Syngenta, Credit Agricole Bank та страхова компанією “АХА страхування”, дозволяє суттєво розширити доступ до фінансування аграріїв та буде сприяти більш активному використанню агрострахування в Україні.

Необхідно відмітити, що це перший етап реалізації такого інноваційного страхового продукту в Україні і на даний час програма “Ваш урожай – Наша турбота” доступна лише сільгоспвиробникам Полтавської і Вінницької областей, а з сьогоднішнього дня – аграріям Черкащини.

При обговоренні інновацій, представники компаній-партнерів підкреслили, що основне завдання у реалізації агрострахового продукту - збереження  та захист посівів і врожаю сільськогосподарських культур від ризиків, що виникають у процесі вирощування.

“Сільське господарство це ризиковий вид діяльності, аграрії певний відсоток врожаю втрачають від зміни погодних умов і страхування є реальним інструментом, який може зберегти фінансову стабільність виробника”, - підтримуючи програму зазначив Ігор Колодка, начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

“Зберегти свій урожай буває непросто, але ця програма розвіює міфи і страхи про складність роботи з продуктами агрострахування”, - підтримала Ігоря Колодку керівник групи з розвитку бізнесу Syngenta в Україні Хелен Феірлемб.

Протягом перших трьох років роботи користувачі отримають спеціальні пільгові умови, консультативну підтримку та можливість взяти участь у тренінгах з агрострахування.

“Ми вже маємо успішний досвід роботи з інноваційними програмами від IFC, також маємо досвід агрострахування. Можливість захистити свій врожай стає доступнішою завдяки спрощеній системі оформлення та наданню навчальних консультацій», - у свою чергу зазначив Олександр Хіжняк, фінансовий директор компанії СТОВ “АгроКо”.

За умовами програми компанія Сингента надаватиме агровиробникам товарний кредит, а Креді Агріколь Банк  - грошовий кредит, а разом партнери покриватимуть до 50% витрат на оплату страхової премії, друга половина має бути оплачена агровиробником. Продукт перестраховано надійним міжнародним перестраховиком.

Наприкінці прес-конференції було зазначено, що починаючи з листопада на Черкащині будуть відбуватись семінари для аграріїв, на яких більш детально можна буде ознайомитись з програмою “Ваш урожай – Наша турбота”. Слідкуйте за анонсами на нашому сайті та сторінці у Facebook.

Про партнерів програми «Ваш урожай – наша турбота»

Проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» - розробник програми «Ваш урожай – наша турбота». Основна мета Проекту - розширити доступ до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгосптоваровиробників. Проект співпрацює із банками, постачальниками матеріально-технічних ресурсів, трейдерами, страховими та лізинговими компаніями над збільшенням об’ємів фінансування агровиробників шляхом забезпечення доступу до фінансових та товарних кредитів, лізингу, агростраховування. Проект впроваджується у партнерстві з урядами Австрії та Угорщини.

IFC, член Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, що зосереджує свою діяльність виключно в приватному секторі. Додаткова інформація: www.ifc.org.

Компанія  Сингента  – один з провідних постачальників інноваційних технологій вирощування сільськогосподарських культур в Україні. Сингента — це провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки провідним науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалення сучасних підходів до вирощування рослин. Ми рішучі у своїх намірах зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад. Щоб дізнатися більше, будь ласка, зайдіть на: www.syngenta.com та www.goodgrowthplan.com. Приєднуйтесь до нас на Twitter® www.twitter.com/Syngenta

Креді Агріколь Банк – банк № 1 для аграрного сектора в Україні (за версією видання Бізнес, червень 2016 року), найбільш активний фінансовий партнер в сфері кредитування сільського господарства.

Креді Агріколь Банк - сучасний універсальний банк, власником якого є провідна фінансова група в Європі - Credit Agricole Group (Франція). Група є головним партнером французької економіки та однією з найбільших банківських груп Європи. Це провідний роздрібний банк в Європі, що також має найбільший портфель активів в управлінні, є першим у галузі банківського страхування та третім у сфері проектного фінансування в Європі. Креді Агріколь працює на фінансовому ринку України з 1993 року та надає весь спектр банківських послуг бізнесу та приватним клієнтам, включаючи VIP-клієнтів. Банк приділяє особливу увагу співробітництву з компаніями агропромислового комплексу. Надійність та ділову репутацію Креді Агріколь в Україні підтверджують найвищі з можливих рейтинги Fitch, лідерські позиції в рейтингах стійкості банків, надійності банківських вкладів та найприбутковіших банків, а також 443 000 приватних та 40 000 корпоративних клієнтів, серед яких представники малого та середнього бізнесу, великі українські компанії та міжнародні корпорації. Дізнайтеся більше https://credit-agricole.ua/ та на офіційній сторінці у Facebook.

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн. Дізнавайтеся більше на офіційному сайті «АХА Страхування» www.axa-ukraine.com 


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування