AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

У Верховній Раді пропонують альтернативу спецрежиму ПДВ - дотації



Група народних депутатів України розробила альтернативний механізм, який дозволить відшкодовувати ПДВ аграріям за схожим принципом - у вигляді дотацій. Про це повідомив автор концепції - народний депутат України, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Зараз спецрежим ПДВ для аграріїв знаходиться під загрозою через позицію МВФ. Очікується, що МВФ буде проти подальшого існування спецрежиму у тому варіанті, який діє зараз.

«Саме тому ми маємо розробити новий механізм, за яким аграріям зможуть розподіляти кошти, при тому, що вони нічого не втратять», - говорить Леонід Козаченко, народний депутат України, президент Української аграрної конфедерації, який є автором концепції.

«Як система ПДВ працює зараз? Сьогодні відсоток ПДВ виробники просто не перераховували до ДФСУ, а залишали собі як дотацію. Наша концепція полягає у тому, щоб повернути рівноцінні кошти аграріям у вигляді дотацій. Тобто виробник сплачує ПДВ, ДФС за фактом оплати відправляє ці кошти на Державне Казначейство. Казначейство при розрахунках має повертати цей відсоток ПДВ як дотацію виробнику», - пояснює Леонід Козаченко.

Такий механізм є прозорим і запобігає корупції при розподілі коштів.

«Корупційна проблема нівелювала всі благородні схеми дотацій фермерів, які йшли через Мінагрополітики. Спецрежим для них був вимушеним спасінням – все було автоматично і без участі чиновників», - додає Козаченко.

За його словами, запропонована альтернатива дозволить аграріям розраховувати приблизно на 5 млрд гривень.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування