AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!
АК » Квітникарство » Найсмачніша картопелька


Найсмачніша картопелька


Молода картопля – один із найсмачніших продуктів. Та як правильно приготувати її, щоб відчути всю палітру смаку? Розкриємо кілька невеличких секретів.

1. Картоплю потрібно солити, як тільки закипіла вода. Тоді вона звариться значно швидше й не розварюватиметься.

2. Смажать картоплю на сильно розігрітій сковороді й солять, коли скибочки підрумяняться з усіх боків. Якщо посолити картоплю до того, як утвориться скоринка, сік з неї витече, змішається з жиром, скибочки втратять форму, колір і смак.

3. Не залишайте почищену картоплю і не варіть її у холодній воді. Це теж призводить до руйнування вітамінів, які містяться в ній.

4. Не розбавляйте холодним молоком картопляне пюре, воно матиме сірий колір. Перш ніж розбавити пюре, нагрійте молоко до кипіння. Гаряче молоко потрібно додавати в пюре поступово.

5. Почищені бульби краще складати в скляний посуд або каструлю із нержавіючої сталі. В алюмінієвому й емальованому посуді картопля темніє й втрачає вітамін С.

6. Щоб шкіра рук не темніла при чищенні картоплі й інших овочів, їх потрібно попередньо потерти оцтом або під час чищення періодично обполіскувати у воді з оцтом.

ДАРИНА ПОЛІЩУК

Мітки:

Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування