AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

На Драбівщині відбувся обласний семінар для пасічників



18 березня 2017 року у приміщенні Будинку Рад Драбівської райдержадміністрації відбувся обласний семінар на тему: «Ресурсні можливості Черкащини у бджільництві», який проводиться в рамках реалізації районної програми підтримки дорадчої служби.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Іван Гайдай: «Бджільництво – це справжнє мистецтво, яким можуть займатися тільки люди дійсно працьовиті і з чистою душею. Дуже часто бджолярі, особливо початківці, стикаються з проблемами, які пов’язані з найрізноманітнішими напрямками. Починаючи з техніки ведення бджільництва і закінчуючи відсутністю матеріальних коштів для ефективного ведення бджолярської справи. Районна влада і надалі буде ініціювати та підтримувати подібні семінари, адже це прекрасна нагода обговорити актуальні проблеми, поділитися досвідом і новими ідеями, прийняти рішення щодо подальшого розвитку бджільництва».

В роботі семінару взяв участь заступник начальника управління агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації Іван Точений, який наголосив: «Бджільництво на Черкащині має перспективи розвитку. На сьогодні в області налічується 107,2 тис. бджолосімей, які переважно знаходяться в господарствах населення, а виробництво меду згідно статистичних даних по всіх категоріях господарств в 2016 році становило 1, 7 тис тонн.   На сьогодні важливим є налагодження  співпраці, порозуміння і відповідальності аграріїв з бджолярами в процедурах запилення сільгоспкультур та особливо в питаннях забезпечення безпеки при обробітку посівів хімічними засобами. Також має бути діалог між державою та бджолярем щодо ветеринарного забезпечення, створення інвестиційних можливостей, контролю якості й безпеки продуктів бджільництва».

Перед присутніми виступали: Президент спілки бджолярів України –   Володимир Стретович та Перший віце-президент спілки бджолярів України – Петро Дяченко, які ознайомили присутніх із станом бджільництва в Україні та практичними напрацюваннями в організації щодо захисту та розвитку галузі.       Щодо ініціативи створення районної спілки бджолярів виступив місцевий підприємець Іван Івко, який закликав бджолярів до згуртованості, налагодження більш тісної співпраці поміж всіма пасічниками, як в межах району, так і області, країни, підтримувати та надалі розвивати дружні зв’язки. 

На завершення бджолярі поспілкувалися поміж собою, обмінялися досвідом та домовилися найближчим часом провести ще одне зібрання і створити районну спілку бджолярів.


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування