AGROKRAINA.COM.UA

Успішне господарювання!

Програма „Розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки“ – в дії



   З кожним роком обсяги вилову рослиноїдних риб зменшуються у зв’язку з погіршенням факторів, що формують умови природного відтворення іхтіофауни у водосховищі.
   Це пов’язано із постійним впливом антропогенного фактору – забруднення, відчуження лиманних ділянок та вилов живих водних ресурсів. Дія цих факторів призводить до погіршення якісних та кількісних показників стану іхтіофауни, погіршенням екологічного стану  водосховища, і як наслідок, зменшення рибопродуктивності. 
   З метою вирішення проблемних питань сесією обласної ради затверджена Програма „Розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки“ із змінами, яка спрямована на реалізацію державної політики щодо сприяння розвитку рибного господарства, координацію діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій з метою розв’язання найважливіших проблем, функціонування рибогосподарського комплексу області, створення сприятливих умов для стабілізації та нарощування обсягів вилову риби, підвищення ефективності використання рибних запасів та вжиття заходів щодо їх відтворення та охорони.
    Для проведення зариблення водойми Програмою передбачено на умовах співфінансування кошти обласного бюджету, користувачів та кошти підприємств, що здійснюють скид стічних вод в басейн річки Дніпро.
   3 травня 2017 року проведено зариблення Кременчуцького водосховища  в районі Липівського заказника поблизу с. Кедина Гора Золотоніського району.
      До водойми випущено 5 тонн коропа.
  Зариблення проведено за рахунок коштів підприємств – забруднювачів.
    В акції зариблення прийняли участь голова обласної адміністрації Юрій Олегович Ткаченко,  начальник управління агропромислового розвитку Ігор Леонідович Колодка,  депутати обласної ради, керівники та фахівці екологічної інспекції, держрибоохорони, представники патрульної поліції, громадських організацій та підприємств що профінансували придбання зарибку.
     Це лише початок виконання заходів передбачених „Програмою Розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки“.

            

                                           


Комментарі

Ваш комментар

Опитування

Де ви купуєте насіння овочевих культур?

На базарі
В професійному магазині
На спеціалізованих виставках
В Інтернет магазині
Вирощую сам

Показати всі опитування